Wednesday, October 14, 2009

Kekasih dan Kawan


Ramai orang mengutamakan KAWAN dari KEKASIH... dan ada juga mengutamakan KAWAN kerana KEKASIH... ANDA tergolong dari yang mana...???
hadirnya seorang KEKASIH sejati sebagai pelengkap kehidupan dan mengisi kekosongan hati ...hadirnya KAWAN sebagai sahabat sejati ...berkongsi segala suka duka dan teman sepermainan dan belajar ....  • Antara KAWAN dan KEKASIH Yang mana harus dipilih..? KAWAN pengubat kesunyian, KEKASIH penyembuh kelukaan.


  • Antara KAWAN dan KEKASIH yang mana harus didahulukan..? KAWAN tempat mengadu, KEKASIH tempat bermadu.

  • Antara KAWAN dan KEKASIH Keduanya tak bisa disisih... KAWAN menghulurkan bantuan KEKASIH menghulurkan sokongan.


  • Antara KAWAN dan KEKASIH Keduanya diperlukan... KAWAN sekuntum senyuman, KEKASIH sepenuh perhatian


  • Antara KAWAN dan KEKASIH Bilakah akan bersatu...? KAWAN sejujur kata, KEKASIH setulus setia KEKASIH silih berganti Kerana tiada kesefahaman.. tetapi KAWAN sentiasa disisi mendengar masalah dan mengambil berat tentang diri kita


  • JIKA KAWAN itu KEKASIH...dan KEKASIH itu KAWAN... perlu lah dihadiahkan "Sedalam lautan Setinggi kayangan" kerana "Kasih sayang tiada sempadan" tapi sayang... KEKASIH tetap KEKASIH... KAWAN tetap KAWAN... perbezaannya terlalu ketara.. tapi keadaannya tetap sama..

Bagi Ncek Yus, Berkawan dan Berkasihlah dengan Allah swt, kerana DIA kawan & kekasih sepanjang zaman dunia dan akhirat. KASIHnya ALLAh membawa ke Syurga.
Kasihnya Manusia membawa ke mana...??? Lu PIKIR la sendiri...hehehe...Assalamualaikum..???
- Mencari yg wajib itu pasti.
Post a Comment