Tuesday, November 16, 2010

pergi mekah naik KTM je.

Betul ke apa yang aku dengar ni..?? pergi Mekah untuk menunaikan HAJI naik KTM je? Betullah tu..tapi bukan KTM syg oi..just pengankutan seperti KTM je..apa la u all ni.

So..baru2 ni perasmian permbukaan transport baru untuk para jemaah yg ingin menunaikan HAJI dan UMRAH, transport yg diberi nama METRO ni yg bernilai SR6.7 bilion (US$ 1.8 bilion /RM5.4 billion) mampu menampung seramai 170,000 penumpang dalam fasa pertama dan dua juta apabila fasa ketiga dan terakhir selesai.


WOW!!! lepas ni mudah la para jemaah kita nak kesana nanti, tak adalah bersesak2 nak menunggu bas lagi..kemudahan yg disediakan pun dah cukup selesa dan pantas. Korang tengok lah..Negara ISLAM yg moden dan canggih. Dulu naik kapal laut berbulan2 nak sampai ke Mekah..skang 1 hari je dah sampai, so.. anda bila lagi..he he he. segala2nya pantas...mengikut peredaran zaman..Yiihaaa!!!

p/s - aku pun sama..bila lg..ngeee..:P
Post a Comment