Friday, July 22, 2011

Lawak FB

Assalamualaikum semua..
Hehehe.. Nak cite sikit hal perihal tentang FB ni, perihal tentang manusia dan perangai dorang bila b'FB.. especially bg orang2 yg terasa hati dengan kita (terasa?? plssss..!!!) hehe
Bukan ape..dunia ni kecil, akan datang pergi mana2 pun orang tu tetap kita akan jumpa gak, so..watpe nak "berkecil hati". Tapi kalau x suka tu hak masing2 la, cuma kadang2 t'pikir la jugak, kita boleh faham keadaan orang lain, tapi orang lain tak mampu nk faham keadaan kita..payah kan kalau ada sikap macam tu? Aku pun x faham, benda kecil pastu jadi benda besar. Apa pun tak boleh, bila terasa hati mulalah remove kawan dr friend list..hahaha..lawak2.

Tapi ok lah tu.. watpe nak keruhkan keadaan. Cuma nak inform la, kalau nak 100% nak salahkan seseorang tu, CUBA cermin diri tu lama2 sikit depan cermin sebelum judge orang lain, sebelum apa yg di "JUDGE" tu terkena pada diri sendiri. Simple je.. apa pun tak nak salahkan sape2, tolong jangan pentingkan diri sendiri dan tolong jangan jadi lalang dan orang yg duduk atas pagar semata-mata nak selamatkan diri sendiri OK? apa pun..yg buruk datang dalam diri sendiri, dan yg baik semuanya dari Allah SWT . 

INGAT..kita dah besar, mampu berfikir dan mampu kenal mana buruk dan jahat sesuatu perkara itu, jgn sebab hal yg kecil orang nampak benda tu sbg perkara yg sgt2 besar. Jangan fikir kita betul saje, muhasabah diri sebelum membuat sesuatu perkara.. harap, orang2 macam ni akan sedar akn kesilapannya.. ncekYus x cakap diri ni bagus sgt.. tapi kita tau pe yg sepatutnya kita buat, nak jaga hati kawan2 100% bkn semudah A,B,C or 123..tapi fhm situasi orang tu.. just sharing n giving. Maaf pada mereka2 semua ok..Selamat menjalani Ibadah Puasa yang akan menjelang tiba...cau!!! :P



Post a Comment