Saturday, March 16, 2013

BEST "PAVLOVA" EVER


Assalam mualaikum.....

SUKA PAVLOVA??? 
Kat mana nak dapatkan "PAVLOVA" yg sedap?

OK..

First... NcekYus sebenarnya x suka makan kek sebab ia nya manis (tak semua).. dan secara rasminya saya tak minat MANIS (Not good for my healthy) 
Saya kalau makan manis mesti rasa macam nyilu, sebab tu setiap kek yg saya buat, kandungan gula tu saya kurangkan, mean nak create kek yg SIHAT dan semua orang boleh menikmatinya tanpa rasa NYILU... ha ha ha
Tapi bila ada request dari customer baru saya buat macam tu..

SO..
U know Subang Empire? And u know Restaurant SERAI? OK.. i think korang memang dah tahu dan yg belom tahu dan tidak pernah tahu, "laaaa ni eden nak haboq sikit ni..."
Kat situ ada jual pelbagai jenis cake yg more to whipping and creamy cake.. but NICE!!!!!

Jadi.. Jika korang ke sana, saya suggest untuk mencuba PAVLOVA cake sisitu.. SERIUSLY!!! PUASHATI dan mengikut ISO tekak NcekYus.. Sebab saya dah try semua tempat (tak semua) but.. this is the BEST PAVLOVA EVER.. so yummy.. smooth..soft... and its so creamy.. NcekYus x tau macam na nak tonjolkan kesedapan tu.. tapi bila makan perasaannya seperti AMAN saje.. not so sweet.. middle... seriusly SO SEDAP!!!!!

So.. bila anda berkesempatan ke sana, just buy it and try it.. 1 slice around MYR15.00.. 
tak rugi untuk merasakan?

YES!!! TAPAU.... 
THE BEST "PAVLOVA EVER"
Next... may be menu for Nasi Arab pulak.. haaa!!! Inshaa Allah...
isi spoiler...
Ya Habibi Ya Maulana.. 
p/s - suka merasa apa jual menu dan suka jalan2 cari makan, asalkn HALAL dan di sahkan oleh JAKIM, gunakan tanpa WAS-WAs.. he he
Post a Comment