Saturday, August 30, 2008

tEmaN KesuNyiAn...hehe

Longgokan y semakin m'gunung..huhu
Uik...Macam na le selit MARLBORO tu..??

Dikala aku kesunyia aku m'punyai teman..aku x tahu kenapa skg ni aku kuat smoking..?
Korang bayangkn la.. tu baru 3 hari pya stock tu....ermm.
Klu sebulan??mau wet mkn gajipun x cukup daaa...
Aku bukan ape, Keinginan nk merokok tu dtg blik, klu dulu aku just smoker je. skg jadi hard smokers....
Mungkin bulan posa ni dpt kurangkn ketagih aku kot...cm mlm stndard la..balas kaw2. Time aku keje kureng sket, Time bila dok x buat ape mula la nk isap.
Wlaupun aku tahu keburukan dan kesannya..Tapi manusia..slagi x kena sakit slagi tu la dia buat.
Mungkin skrg aku kerap sgt smoking kot..InsyaAllah akn dtg aku cuba y t'baik utk lupakan teman aku ni (RoKoK).
Bukan nk ckp isap rokok ni sedap ke ape..cuma nikmat nye masa kita dlm kebosanan. Ada org smoking utk cari idea, ada y smoking utk suka2...ada org nak keje mst kena smoking.
Dulu bibir aku merah menyala..cantik..skg dh gelap sket sbb isap bahan kimia ni.
Tapi korang x le salahkn orang2 mcm ni..mst sesuatu perkara tu ada sbb musabab nye.
Aku start smoking lepas skolah...mula2 aku just sj nk try..tapi x layan sgt, cm bila lepak ngn memember rasa mcm nk tunjuk macho la..ahhahaha..lelama ketagih tapi bukan tahap dewa la..just smoker je..tapi aku x kantoi tau dengan org tua aku...aku ckp direct ngn ayah & mak aku..amcm??ada berani x budak2 muda skg wat mcm tu..mau kena pelangkong..hehehedlm family aku mna ada smoker guy..aku je..sbb aku nakal..
tapi bg la reason knp smoking..sebab klu curi2 isap x guna jgk..lama2 kantoi kena belasah. jadi aku jns nk sesuatu bnd aku ckp..x dapat x ape la..janji ko dh mintak. cari la cara alternatif lain lak.
Aku x berani nk nasihat orang wat masa ni,Sbb aku pun isap bnd ni...Jai y kuat smoking tu..LU PIKIR LA SENDIRI...TIM A KA SEHHHH....


Post a Comment