Tuesday, September 23, 2008

Agen 001 membuat penyiasatan...






Pagi ini, aku sedang menyiasat satu kes d mana satu rumah telah menjadi huru hara d sebabkan satu bau makanan y amat memberangsangkan...Jam d laptop menunjukkan pukul 1.58am..beberapa minit lg utk ke pukul 2.00am. Aku..agen 001 y sdg d landa migrain mampu jugak utk menyiasat punca bau tersebut...jeng..jeng...jeng....adusss...sakit kepala.



d sebalik tirai ada seorng perempuan tengah sibuk menguli tepung..ada kah ia berbahaya...?? mungkin berbahaya bagi aku kerana bila diketahui kedatangan aku...mahu d hayunkan kayu uli tepung ke atas kepala aku. mau benjol d buatnye..



Hah!!!aku sudah dpt mendekati...oh...!! begini rupanya...oh..!!mcm ni rupanya...Oh!! bestnya...oh!!cantiknya...OH!!...OH baby oh....(bengong).:)



Hahahaha....malas aku nk teruskan gurau senda aku ni..Ok...aku tgh kacau akak aku sorang ni..nama dia kak Lin.(gambar x d benarkan d sebabkan tuan pya body x kasi tangkap). Org lain le pggl dia Kak Pah..sbb muka dia ada macam penyanyi sharifah aini...huhu.. akak aku sorang ni memang pakar dlm bab2 memasak dan mereka cipta serta mengupgrade makanan..dia la antara pewaris kebolehan memasak y bole menggantikan mak aku. Ape aku nk..dia akan masakkan..im the boss..hehehe..



Tapi mmg serius..dia pandai masak..tanya la kawan2 y selalu dtg umah aku..mau tak tdo mlm bila dh cuba..mest nk lagi...



ok..akak aku tgh buat kuih raya..kuih raya ni d namakan"biskut kacang sesuci lebaran" wah!!! mantap gituh...!!auwww.....aku pagi ni tak nk tdo, sbb nk temankan akak aku ni..smbil tu aku try la biskut ni..pergh!!!!!! Best bangetttt..... puas hati siut...lg2 tang panas2.. meleleh je aie liur ni..hehehehe...

klu korang nk merasainya dtg la kerumah aku raya ni..insyaAllah..aku buat open house..tiap2 tahun aku buat...klu sudi dtg la kerumah...dengan terbuka pintu umah ni..aku mengalukan kedatangan korang...oklah...aku nk habiskan biskut ni..biar akak aku buat banyak2..hahaha..


peace!!
Post a Comment