Thursday, January 15, 2009

La Tahzan "Jangan Bersedih"

Salam...
Hadiah yg pling indah dalam seumur hidup ku.. Pengertian di sebalik segala kesedihan ku dulu.. cerita disebalik cerita hidup..memujuk dan di pujuk.."jangan lah bersedih kerana tuhan masih ada".Buku ini merupakan hasil kajian yang bersungguh2 dari penulis, yang cuba menyelesaikan berbagai masalah dalam kehidupan manusia. Permasalahan yang timbul akibat keraguan, kegelisahan, dukacita, penderitaan, kesedihan, keputusasaan, hilang harapan, kekecewaan dan berbagai lagi.

Buku ini diharapkan dapat memberikan penyelesaian terhadap segala permasalahan tersebut, melalui tuntutan cahaya wahyu, petunjuk ajaran NABI, dan panggilan fitrah kemanusiaan, serta melalui berbagai saranan yang kreatif dan etika yang mengkagumkan. Di dalam buku ini juga terdapat berbagai nukilan sejarah para sahabat terbaik dan tabi'in terpilih. Juga ada beberapa potongan bait puisi para penyair terkemuka, nasihat daripada para doktor, pesanan para ahli hikmah dan tuntutan para ulama.

Di antara lembaran-lembaran halaman buku ini terdapat pula beberapa hasil karya ilmiah dari para ilmuan Timur dan Barat, terdahulu dan masa kini. Semuanya dirangkum dari berbagai sumber media maklumat, berupa tulisan yang terdahulu, majalah, makalah dan beberapa media lainnya.


Buku ini merupakan kumpulan berbagai topik yang disusun rapi dan telah disaring serta diringkas. Ringkasnya, buku ini mengatakan kepada anda "Bergembiralah, Tenanglah, bersikap Optimislah dan jangan bersedih."

ILMU penyuluh hidup, AMAL bekalan perjalanan & AKHLAK hiasan jiwa & peribadi menuju destinasi AKHIRAT yang sudah pasti.


(Ada cerita disebalik buku ini, dimana aku mengalirkan airmata diatas semua nya..nanti aku luahkan pada N3 berikutnya...La Tahzan...Allah masih bersama kita.)

-MrYusSmiLe-
JANGAN BERSEDIH setelah kesulitan pasti ada KEMUDAHAN.
Post a Comment