Thursday, February 5, 2009

Tak Sabar Menanti..:P

Preparation utk ke GUNUNG HANTU.



Okkey…!!! Aku dh dapat schedule n list2 barangan yg perlu aku bwk utk trip kali ni.. banyak gak la preparation yg perlu aku sediakan.. dan banyak jgk la brg2 keperluan yg aku shopping..hehehe..(shopping barang camping lorrrr…).

Very excited akan semua ni..tak sabar2 utk menimba pengalaman yg mencabar ni…hehehe…melihat akan ciptaan tuhan yg benar2 Maha kaya dan menghirup kesegaran udara yg benar2 belum tercemar serta menenangkan hati dan jiwa dari keserabutan dan kesesakan kota yg hingit serta bingit…soo trouble. Dapat gak lah menikmati keindahan alam ni…melihat hijau dan mentari fajar d celah2 dedaun nan rimbun. Pergh!!! Memang nice gile….jiwa ni memang dh sebati dengan smua ni…

Keinginan ku semakin menjadi2 bila waktu dan masa nye semakin hampir dengan ku, terawang-awangan memikirkannye…Alam yg penuh dengan flora dan fauna..embun di waktu pagi yg dingin..nyanyian cengkerik di malam hari, kesunyian malam yg membawa seribu ketenangan…wah!! Sungguh puitis dan optimis sekali..hahaha… Kemarakan bara api pemanas diri, dedaun kering sebagai permaidani...kehitaman yg di selubungi dengan cahaya rembulan yg terpancar di celah2 dahan... indah sekali. Damai dirasai…

Yg penting sekali..dapat berkumpul bersama teman2…tu yg best!!! Tak kesah la antara kenal atau tidak…yg penting aku dapat wujud kan satu perhubungan aku antara mereka…itu yg lebih bermakna. Make more fwens… and the best part is..food..hehehe… walau apa pun yg kita masak…selera kita mmg ajaib… mean berlainan la..sedap ke..tak sedap ke..smua jadi sedap..memang sedap la…(mungkin tahap kebulur kot baru jadi lebih sedap)…hahaha..masa tu kita akan mensyukuri akn nikmat makanan yg kita ada.. sebab tu aku suka aktiviti mcm ni…mengajar aku erti hidup dan menghargai kehidupan ini dengan lbh sempurna. Baru la kita layak di panggil khalifah di muka bumi Allah ni… (jika layak..jika tidak macam na..??). belajar dengan sifat dan bentuk muka bumi Allah itu yg harus… selagi bleh merasa akannya..rasa lah akannya..jika tidak berpeluang..rebutlah peluang utk merasakannya…tidak rugi memahaminya…kerana dari situ kita tahu akan rahsianya. Fikir dan renung2 kan nya…wasalam..

-MrYusSmiLe-
p/s- hayati dan merasai akan keindahannya, nescaya kamu lah insane yg meghargai akan kehidupannya…wallahuaklam…
Post a Comment