Sunday, March 31, 2013

Focus...

Assalamualaikum..
isi spoiler...
Baru balik dari bermain badminton. Setiap malam minggu wajib untuk bersukan, sebab hari tu jelah waktu kelapang untuk beriadah, bersukan, keluar peluh dan berkumpul dengan sahabat handai. Alhamdulillah.. betul2 puas bila dapat bersukan..:)
Ok..
Sekarang ni kena FOCUS pada agenda yg sebenar, dah lari balancing dari target sebenarnya, sebab tu kena balancing balik. Dah banyak sangat gelong dah ni.. ha ha ha..
Focus pada kerjaya dan focus untuk mendirikan rumah tangga, 2,3 hari ni down sgt.. memang down, semua buat tak jadi. Entah lah..macam ada something yg tak kena, asik nak marah2 aje, harap2 terpelihara selalu hendaknya, jauhkan dari perkara dan anasir2 yg tidak sepatutnya. Jika ada aku mohon petunjuk dan jalan, agar dipermudahkan segalanya.
Sebenarnya tak sabar nak berkeluarga, tengah usaha.. nak memiliki cahaya mata, punyai isteri dan berjaya dalam karier, Apa pn bila dah berjaya.. nak langsai mana2 hutang especially hutang adik beradik, hutang kawan2 rasa ada sikit lg yg x bayar, tp tu in sha Allah akan bayar b4 kawin, tak banyak pn.. tapi kena gak bayar.
Nak create some bisnes utk family jika tiada halangan lah, tapi kena lepaskn diri sendiri dulu, kalau tak macam na nk bantu yg lain kan.. betul tak? Cuma doa sekarang ni, semoga mana2 payment yg sangkut tu dipercepatkan prosesnya, sekarang kena bersangka baik dan sentiasa bersabar. SABAR tu kunci kejayaan. BETUL TAK?
So..!! Wake up... Focus.. focus.. focus..
wish me luck!! Smile Always..
Love u.. :)
Peace 
Post a Comment