Wednesday, April 10, 2013

Baking Time


Eeuuwww..!! Red Velvet Cupe cake in the house...
Baru selesai membaking bersama Miss Fiancee di rumahnya, penat gakkan masuk dapur ni, ke hulu ke hilir dibuatnya, he he.. Tapi oklah kan.. orang laki masuk dapur, gitu lah citenyee.
Tadi buat penyediaan untuk menu NASI ARAB, poyong sayur, potong itu, potong ini, macam2 potonglah.. potong line je x ada. Sambil2 tu jugak.. buat lah benda lain, try buat PAVLOVA mini sendiri.. Alhamdulillah.. berjaya pada kali ke 2.. kali pertama baking x jadi, sebab masa pukul telur tu tak naik, sebabnya bukan pada suhu yg sesuai (suhu bilik). Jadi.. 2nd time berjaya.. esok baru letak whipping cream semua.
Pukul 3.00 a.m nanti Miss Fiancee berjaga sbb nak buat Nasi Arab (mandhy). kerana siangnya tempahan banyak, jadi penghantaran sehingga ke Kuala Lumpur esok.. 
Wokey.. untuk Nasi Arab.. Satu pack berharga RM15.00 sahaja, tu makan pakej 2 orang sahaja.. Untuk tempahan plak..saya x tau, sbb bahagian order, DIA je yg tahu, saya bahagian runner & delivery.
Jadi...  Jika anda berminat.. boleh tinggalkan komen anda disini ok..
cau!!
Post a Comment